2015-2016 оқу жылындағы Тоқыма және тамақ инженериясы ЖМ студенттеріне ағылшын тілінде білім беру


көбейту, топтар мен студенттердін санын көбейту іс-әрәкеттер жалғасуда. Факультет студенттеріне ағылшын тілінде білім беру пәндердің саны 60%-ке жетеді .

2008-2009 оқу жылынан  студенттердің ағылшын тілін қүшейту мақсатында шет тілің оқытуға кредит саны 6 дан 18 ECTS дейін қөбейді.

Ағылшын тілінде берілетің пәндер саны қөбейүде.    Арнайы пәндерді оқыту дәрежесін жақсарту үшің келесі іс-әрәкеттер жалғасуда:

Оқытушылармен студенттердің ағылшын тілін игеру деңгейін жоғарылату;

- Ағылшын тілінде арнайы модульдерді оқыту әдістерді дамыту;

- Ағылшын тілінде оқытылатын пәндердің барлық оқу-әдістемелік кешендерді жасап шығару;

- Ағылшын тілінде білм беру сабақтарды арнайы аудиториларда өткізу.

Оқу процесін ағылшын тілінде білім беретін кадрлармен қамтамасыз ету үшін ағылшын тілін жоғары Intermediate деңгейінде игерген 12 оқытушы тартылған (ағылшын тілінің курсын бітіріп шыққандар, сертифакаты немесе ағылшын тілінде білім беру тәжірибесі барлар, сонымен қатар ағылшын тілі бойынша базалық білімі барлар). Ағылшын тілін игеру деңгейін жоғарылату мақсатымен оқытушылар университеттің тіл дамыту курстарында дайындығын жалғастырады.

Ағылшын топтарына студенттерді арнайы тест нәтижесі бойынша қабылдайды. Тексеру тесті Лингвистикалық орталықпен техникалық мамандар үшін шетел тілі кафедрасынын оқытушылары өткізеді. Бүгінге ағылшын топтарының 69 студенттері жалпы контингенттің 20% қүрайды. Ағылшын тілінде 48 пән жүргізіледі, олардын көбісі- арнайы пәндер.

Ағылшын топтарында білім алатын студенттердің білім деңгейі өте жоғары – студенттер көпшілігі грантта оқиды және сессияны «жақсы» және «өте жақсы» деген бағаларға тапсырады. Ағылшын топтарының 2-4 курс студенттері ғылыми-зерттеулік жұмыстармен айналысады, студенттік ғылыми конференцияларға қатысып жеңімпазы аталады.

Ағылшын тілінде оқытылатын пәндердің барлығы оқу-әдістемелік кешендермен, яғни стеденттерге қажет барлық материалдар қамтамасыз етілген. Университеттің білім-ақпараттық орталығында көптеген жалпы білім беру пәндер бойынша (жалпы, бейорганикалық, органикалық, аналитикалық и физикалық химия, физика, математика) оқу әдебиеттері баршылық. Сонымен қатар көптеген арнайы пәндерден оқулықтар бар. Барлық пәндерді оқу-әдістемелік әдебиеттермен толық қамтамасыз ету мақсатында ағылшын тілінде сабақ беретін оқытушылар әрдайым сабақтың барлық түрлері бойынша оқу құралдары мен әдістемелік нұсқауларды дайындаумен айналысады. Соңғы үш жылдың ішінде факультет оқытушылары 25 жұмысты баспадан шығарған.

2015-2016 оқу жылында студенттерге ағыылшын тілінде білім беру туралы статистикалық мәліметтер кестелерде берілген.

  2015-2016 оқу жылында Тоқыма және тамақ инженериясы ЖМ оқу үрдісін ағылшын тілі мамандарымен қаматамасыз ету

Оқытушының

Аты, жөні

Ғылыми дәрежесі, атағы, қызметі

Базалық және қосымша алған білімі

Оқытушылық өтілі, жыл

Ескерту

Ғылыми-педагогикалық

Ағылшын тілінде

1

Уразбаева К.А.

Х.ғ.к., «ТИ» кафедрасының доценті

МХТИ, Москва, инженер-технолог, ағыл. тілінде  курстар, біліктілік Италияда, Бельгияда, Францияда, Шотландияда

24

6

ТӨТ кафедрасының меңгерушісі

2

Кантуреева Г.О.

Магистр, «ТИ» кафедрасының аға оқытушысы

АТУ, Алматы, инженер-технолог ағыл. тілінде  курстар, біліктілік Англияда, Бельгияда

10

6

Факультет бойынша жауапты

3

Абдижаппарова Б.Т.

Т.ғ.к., «ТИ» кафедрасының доценті

ЮКГУ, инженер-технолог, ағыл. тілінде  курстар, біліктілік Италияда, Бельгияда,

14

6

Аккредитация бөлімінің директоры

4

Касымова М.К.

Х.ғ.к., «ТИ» кафедрасының доценті

КазГУ, ағыл. тілінде  курстар, біліктілік  Францияда, Бельгияда,

13

5

 

5

Алибеков Р.С.

Х.ғ.к., «ТИ» кафедрасының доценті

ТашГУ, химик-преподаватель ағыл. тілінде  курстар, біліктілік Бельгияда, техникалық аудармашы

20

4

 

6

Орымбетова Г.Э.

Т.ғ.к., «ТИ» кафедрасының аға оқытушысы

ОҚМУ, инженер-технолог, ағыл. тілінде  курстар, біліктілік Бельгияда

9

2

 

7

Айтбаева А.А.

Магистр, «ТИ» кафедрасының аға оқытушысы

ОҚМУ, бакалавр, ағыл. тілінде  курстар

4

3

 

8

Арапбаева Д.М.

Магистр, «ТИ» кафедрасының аға оқытушысы

ОҚМУ, инженер-технолог, ағыл. тілінде  курстар

11

3

 

9

Габрильянц Э.А.

Магистр, «ТИ» кафедрасының оқытушысы

ОҚМУ, бакалавр, ағыл. тілінде  курстар

2

2

 

10

Нурынбетова Г.

Магистр, «ТИ» кафедрасының оқытушысы

ОҚМУ, бакалавр, ағыл. тілінде  курстар

1

1

 

11

Шыналиева А.

Магистр, «ТӨТжәнеҚ» кафедрасының оқытушысы

ОҚМУ, бакалавр, ағыл. тілінде  курстар

1

1

 

12

Балабекова А.

Магистр, «ТӨТжәнеҚ» кафедрасының оқытушысы

ОҚМУ, бакалавр, ағыл. тілінде  курстар

2

2

 
 

 

 Женіл және Тамақ инженерия ЖМ-нің ПОҚ жасап шығрған ағылшын тіліндегі оқу-әдістемелік құралдарының тізімі

(соңғы 3 жылдағы)

Автордың

 аты-жөні

Оқу-әдістемелік құралдарының атауы

Мамандық шифрі

1

Kantureyeva G.O., Omasheva A. Sh.

Methodical instructions for implementation of LW in discipline "Technology of branches of food products".

5В072700 

2

Alibekov R.S., Urazbaeyva K. A.

Methodical instructions for implementation of LW in discipline                 "Biochemistry"

5В072700  5В072800

3

Kasymova M.K.

Methodical instructions for implementation of LW in discipline                 "Control and evaluation of the quality of raw materials and food products"

5В072700 

4

Тлеукеева Ж.А.

 

Case-studies on the analytical chemistry

 

5В072100

5В072700  5В072800

5

Kasymova M.K.

BRIEF COURSE OF LECTURES

5В072700 

6

Abdizhapparova B.T.

« Methodical instructions for implementation of LW in discipline                 "General technology of food products"

5В072700 

7

Abdizhapparova B.T.

BRIEF COURSE OF LECTURES

5В072700 

8

Kantureyeva G.O., Urazbaeyva K. A., Jeleyova Zh.

Methodical instructions for implementation of CW in discipline "Technology of branches of food products".

5В072700

9

Kantureyeva G.O., Jeleyova Zh. , Urazbaeyva K. A.

Methodical instructions for implementation of PW in discipline "Foreign language. P-3 "

5В072700

10

Kantureyeva G.O., Jeleyova Zh. , Urazbaeyva K. A.

Methodical instructions for implementation of LW in discipline Food Safety

5В072700

11

Kantureyeva G.O., Jeleyova Zh. , Urazbaeyva K. A.

Methodical instructions for implementation of LW in discipline Technology of public catering products

5В072700

12

Kantureyeva G.O.,  Urazbaeyva K. A.

  BRIEF COURSE OF LECTURES, Food safety

5В072700

 

13

R.S.Alibekov, D.M.Arapbayeva, A.B.Yusubaeva

METHODICAL  INSTRUCTIONS

for execution of laboratory works to the discipline«TECHNOLOGY OF WINEMAKING»

5В072800 

14

R.S.Alibekov., D.M.Arapbayeva A.B.Yusubaeva

METHODICAL  INSTRUCTIONS

for execution of laboratory works to the discipline"TECHNOLOGY OF MALT, BEER AND SOFT DRINKS"

5В072800

15

R.S.Alibekov, D.M.Arapbayeva, A.B.Yusubayeva

METHODICAL  INSTRUCTIONS for execution of laboratory works to the discipline"TECHNOLOGY OF ALCOHOL AND LIQUEUR-VODKA PRODUCTS"

5В072800

16

Kasymova M.K.

The abstract of lectures on discipline “Rational use of raw materials and wastes in dairy industry” Shymkent, 2015, 292 p

 

17

Aitbaeva A.

Shambulova G.

Kasymova M.K.

Study guide Technology of cooking Shymkent, 2015, 128 p Shymkent, 2015, 16 p

5В072700 

18

Aitbaeva A.

Kasymova M.K.

Methodical instructions for implementation of CW on discipline "Bases technology of plant growing of processing productions ".

5В072800 

19

Urazbaeyva K. A.,

Dzhakipbekova N.O.

Study guide Physical and Colloid Chemistry Shymkent, 2015, 160 p

5В072800

5В072700

20

Urazbaeyva K. A.,

The abstract of lectures on discipline “Special technology of processing productions” Shymkent, 2015, 292 p

5В072800

21

Urazbaeyva K. A.,

Iskakova S.

Study guide. Selective chapters of organic Chemistry: polymer chemistry Shymkent, 2015, 196 p

6M072800

22

Urazbaeyva K. A.,

Iskakova S.

Astafyeva Ye.

Study guide. Food packaging

6M072800

23

Urazbaeyva K. A.,

Nurynbetova G.Zh.

Methodical instructions for LW on discipline “Processing milk and milk products”

6M072800

24

Khanzharov N., Abdizhapparova B., Gabrilyants E.,

Konarbaeva Z.

Textbook. Processes, equipment and facilities for low-temperature food processing Shymkent, 2015, 249 p

6M072800

25

Abdizhapparova B.T.

Thermal processing of food products Shymkent, 2015, 60 p

6M072800

 

 


Күнтізбе

Мамыр 2024
Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Image
Image
БАЙЛАНЫС

160012, Шымкент қаласы, Тәуке хан даңғылы, 5

Call орталық

(8-725-2) 40-08-99

(8-725-2) 27-38-52

+7(747)-275-75-00

Канцелярия

(8-725-2) 21-01-41


canselyarya@mail.ru

info@ukgu.kz
© 2024 М.ӘУЕЗОВ АТЫНДАҒЫ ОҢТҮСТІК ҚАЗАҚСТАН УНИВЕРСИТЕТІ

Please publish modules in offcanvas position.